tisdag 7 februari 2012

En hel dag i skolan med dottern....

....blev en mycket intressant, givande och ibland frustrerande dag... men framför allt en dag full med beundran över lärare och pedagoger. Vilket underbart tålamod, vilken massa kärlek och omsorg de ger till barnen. Bara tanken att vara tillsammans med 24 8-åringar en hel dag, göra lektioner intressanta så de lär sig en massa samtidigt som det ständigt är någon eller några som har svårt att sitta still, koncentrera sig, har frågor, vill berätta saker, pratar med grannen, inte vill vara med....... Att med fast men mild hand ta hand om dessa underbara ungar som alla är individer och har olika behov.....wow, verkligen mina vardagshjältar.

Hade en jättebra dag i skolan. När dottern gick i 1:an hade de en annan lärare som inte alls kändes bra, det var ingen ordning och reda, kändes inte som att barnen lärde sig något, framför allt tyckte de inte att det var kul i skolan. Pratar både för egen dotter och andra barn. Som tur var, fick dottern och hennes klass en ny lärare till detta året och hon är helt fantastisk. Mycket tydlig, kärleksfull men ställer inte upp på en massa strul utan det är fokus och koncentration som krävs av barnen, men på ett väldigt bra och pedagogiskt sätt.

Vi passade även på att ha utvecklingssamtal efter skolans slut, ett mycket bra samtal. Har haft en del sådana samtal tidigare med varierad kvalitet, men detta var ett mycket bra samtal. Dottern fick komma till tals ordentligt, det var henne som läraren pratade med. Läraren lyssnade verkligen på dottern och det kändes jätteskönt! Framför allt var läraren väldigt tydlig med att dottern är viktig, viktigast i hennes liv och att hon ska tro på sig själv, vad hon kan och vad hon vill säga.

Som sagt, mina vardagshjältar, som förtjänar alla beundran, är desssa män och kvinnor som jobbar med våra barn på skola, fritids, dagis och andra ställen där våra barn får vara som de är, där de accepteras med alla sina olika förutsättningar, lär sig en massa om livet, hur man interagerar, hur man är som en god vän och lär sig en massa kunskap inför framtiden.

Men även barnen är ju helt fantastiska, så sugna på att lära sig nya saker, att leka med varandra, att säga förlåt och förlåta, att låta alla vara med och leka, att kompromissa och hitta lösningar, men även att de vågar bråka, tjura, skratta och gråta, viska och skrika, dansa och sjunga, ha sin åsikt, vara busiga och härliga som bara barn är och som gör dem till sina egna unika individer. Önskar bara att de hade haft lite mer resurser som hade underlättat för dessa hjältar och barnen i vardagen.

Jag var helt slut efter en dag i skolan, redo för en vilostund när jag kom hem..... men med kompis med hem så var det bara för "service-inrättningen" att fixa lite god fika. Vi hade en gosig fikastund, om än ganska kort eftersom tjejerna inte kunde avsluta fort nog för att fortsätta leka. Härligt!

Kvällen blev en skön vardagskväll med läxläsning, matlagning, mys med marsvinen, lite TV-tittande och en massa läsning när vi gick och la oss. En skön måndag och start på veckan!


Busiga ungar som lekte en massa i helgen, de byggde stolar, soffor och "eldstäder" i jorden trots att det var stelfruset och de hade velat leka med snö, men de få snöflingorna som finns går inte att leka med när det är så kallt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar