onsdag 7 december 2011

Vilken nostalgitripp.......

.........det blev igår. Dottern hade Astrid Lindgren cabarè på skolan. 2A och 2B hade övat, övat och övat de senaste veckorna. Som det har sjungits och lästs texter både hemma och på skolan. Barnen skulle vara utklädda som någon Astrid Lindgren karaktär.

Dottern ville vara Madicken, vi har tittat på filmer och läst böcker för att se hur hon är klädd. Det är framför allt blått och vita förkläden samt blått band i lockigt hår. Jaha, vad gör vi då??? Ska vi sy? Ska vi köpa något som inte kommer att användas mer än vid ett tillfälle?? Eller vad gör vi??

Vi började med att gå hem till mormor för att kolla om hon hade något i sin källare eller på vinden? Det fanns en väldigt söt klänning som såg ut som ett förkläde som jag haft när jag var liten, den var dock lite för liten och dessutom svart med röda sammetsband som dekoration, jättesöt och fin. Dottern var sådär...... den var ju varken blå eller vit eller var ett förkläde...... Vi tog den med ändå, jag såg möjligheten att göra om den till ett förkläde!

Nästa stopp var vår väldigt bra second hand butik här hemma, Nr2, vi har både lämnat in kläder för försäljning och handlat kläder och leksaker där. Kan klart rekommenderas. Där letade vi efter "Madicken-kläder". Det fanns en röd klänning med vitt förkläde, jättesöt men troligen lite för liten.....dottern provade, och den var lite för kort i armarna..... något annat fanns inte riktigt. Vi hittade dock en väldigt söt röd sammetsklänning. Den skulle man kunna ha under förklädet jag skulle kunna sy av min gamla klänning. Den hängde fint samman med röd sammet både i klänning och förkläde.

Dottern och jag pratade, fick henne att gå med på att Madicken säkerligen hade röda kläder till jul och nu är det ju snart jul..... så hem och sy om klänningen. Fixa rött sidenband till håret och röda strumpbyxor. Med lockning av håret så var min Madicken klar!! Så fin. Men ganska lik Madickens syster Lisabeth...... Men Madicken var hon!


Fina Madicken i bästa julkläderna.....


Så roligt att locka och fixa med håret, mamman njöt minst lika mycket som dottern....

Så många härliga Astrid Lindgren karaktärer vi fick se och träffa när vi kom till skolan, alla hade verkligen ansträngt sig för att klä ut sig, det fanns allt från Emil i lönneberga, Pippi långstrump till Kling och klang, Herr Nilsson och Lotta på Bråkmakargatan och en massa andra mitt emellan.... Så roligt att se!


Så imponerade vi var över hur duktiga alla var, de sjöng, läste texter och dansade. Hur många välkända sånger som helst fick föräldrar och andra familjemedlemmar njuta av. Vad de måste ha jobbat. Det är mycket texter och melodier att lära sig.


som vi har övat texten som dottern skulle läsa på den stora kvällen, nerverna gjorde att det var lite svårt att höra ibland, men så bra gjort och modigt att ställa sig där framme.....

Vi avslutade denna härliga kväll med att hinna vara med på slutet av avslutningen på knatteskuttet. Dottern har tränat något som heter knatteskuttet denna termin, det är en varierad träning där barnen har fått testa på alla möjliga olika sporter. Bra när man inte fastnat för något riktigt och inte vet vad man tycker är kul. Det var avslutning denna kväll och som tur var hann vi med att komma dit så dottern fick lite fika och det viktigaste av allt......


......MEDALJ. Jag har aldrig fått medalj sa dottern, det väl Guld??? Självklart är det GULD och väldigt fin också. Stolt och nöjd. Det gick bra att vara Madicken-klädd även på träningen.... inget som hindrade.....


.....från att klättra och hänga i lianer..... härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar