torsdag 22 december 2011

Julbelysning från höger till.......

....vänster. Var vi än tittade i London såg vi härlig belysning. En hel del blinkade vilket egentligen är alldeles för mycket tycker jag men på något sätt var det ändå fint! För mycket var det egentligen lite överallt vad gäller ljus i London. Men såååååå mysigt och juligt.

Det kändes verkligen som att London ville ha alla besökare hos sig, att alla som var där skulle njuta och känna att de var viktiga för staden. Mycket tanke och kreativitet låg bakom många av uppsättningarna och för mig skapar det julkänsla, även om det kanske var lite för mycket som sagt. Men så vackert på många ställen! Det är så härligt när alla ljusen lyser på denna vår mörkaste årstid!


Såhär vackert var varuhuset Selfridges, deras skyltfönster var verkligen något utöver det vanliga! Så vackert, alla var vita.



Oxford street var helt underbart vacker, träden längs med vägen var ljussatta, i himlen svävade paket, paraplyn och stjärnor....... Riktigt nöjd med bilden där jag även fick med en riktig ikon för London - den röda dubbeldäckaren!



På en tvärgata till Oxfordstreet hängde stora "ballonger" och discokulor i luften....


På en annan tvärgata var det stjänor man gick under, de blinkade dessutom väldigt vackert!




På Carnaby Street var det "misteltoe" som var temat, snacka om at det blev många pussar under dessa stora varianterna.........



Lite groteskt egentligen, men en härlig och romantisk tanke.....

Det var även väldigt vackert inne i affärer och varuhus, mer på vissa ställen än andra. Harrods var helt klart i en klass för sig!


Dessa granar hittade vi lite överallt på Harrods....


Glittriga badkar med julklappstips på ett antal ställen......



Dekorationer i taket.....


Som stolt svensk fotade jag våra Orrefors, Kosta och andra glasmärken som tog stor plats på en avdelning inne på Herrods....


Vilka barnklädesavdelningar.....helt galet att det finns så fina och välsydda barnkläder.... visst är det otroligt fint och vackert, men hur vågar man låta sina barn leka och smutsa ner sig när man betalar sådana summor för kläderna??? Och hur bekväma är de för ett barn som leker??? Men kul att titta på!


Såååå mycket folk och saker överallt, så när vi vandrat nerifrån och upp, vilat på några ställen orkade mannen inte mer, han bad mig... TA MIG HÄRIFRÅN..... Jag letade upp en "baktrappa" där det inte gick så mycket folk, ledde ner mannen där och ut på gatan..... Nu var det läge för en pub! Så skönt att vara ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar