söndag 6 november 2011

Ibland känns det som.......

...om vi håller på med lite för många saker samtidigt, det blir lite här, lite där och lite överallt men det känns inte riktigt som att något blir gjort........och nya saker dyker upp som vi inte planerat för som ändrar det som var tänkt..... det känns mer som att vi skapar mer röra och oordning än får rätt på saker och ting!!! upplever lätt då att inget blir gjort..... Så har det verkligen kännt denna helgen!


Disken fick vi ställa på golvet, det blir inte rent när det diskas. Mannen trodde han hade hittat felet för två veckor sedan, den fungerade lite bättre efter reparationen men nu har vi diskat för hand i mer än en vecka och något drastiskt måste till......


Diskmaskinen fick tas ur sitt "hål", kolla in den härliga "röran" i skåpet och disken på diskbänken.... Kul! Not!!!


Ut med maskinen i hallen för att repareras...... det blev inte någon lyckad reparation, ut på blocket och leta ny maskin istället!!!


I vardagsrummet har vi ett hörn med byggmaterial, även ett arbetsbord där vi jobbar med gipsskivor och annat som ska kapas till.....härligt med gips på golvet..... det drar man ju inte runt med under strumporna??? Kan det vara därför många av våra svarta strumpor är gråvita undertill???? Troligen! Denna materialhörna har vi haft ett antal månader nu!


Vi spacklar på alla håll och kanter i blivande sovrummet.... att det kan finnas så många hörnor och vinklar i ett rum???? Men kolla så fint ljuset kommer in genom takfönstret!! Det kommer att bli ett helt underbart sovrum..... Nu är det "bara" några omgångar spacklning till, bygga upp några hörnor med gips, slät väv ska sättas, det ska målas och golvet läggas.... så snart, snart......



.........sen som lite "grädde" på moset, några kartonger med grejor från mitt senaste projekt!!! 

Men när vi sitter och summerar helgen så har vi gjort en fantastisk massa ändå, dessutom har vi myst och haft det gott!

Denna helgen har vi bland annat........
  • Lagat god mat
  • Sålt bil
  • Köpt bil och hämtat den i Torekov
  • Försökt laga diskmaskin och dömt ut den
  • Handdiskat en massa disk
  • Köpt och hämtat diskmaskin
  • Installerat diskmaskin
  • Spaklat både en och två gånger i sovrummet
  • handlat allt som behövs för att fortsätta med sovrummet
  • Fixat till all tvätt, soprent på ren tvätt
  • Gåsamiddag med goa vänner
  • Njutit av sovmorgon och "så mycket bättre" på TV4-play
  • Jobbat med mitt nya projekt

Det blev nog en produktiv helg trots allt! Skönt att göra "bokslut" över dagar när man inte riktigt känner sig nöjd!





3 kommentarer:

  1. Herreguuud.....säger jag bara! Om detta är vad ni hinner med under dålig helg undrar jag hur era bra är..... :)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar läsning, det är så skönt att se att det är fler som har det som vi. Känner verkligen igen scenariot, det hade kunnat vara vi.

    Min gubbe är ju borta hela veckorna för tillfället och när han kommer hem är det massor som ska göras, sen kan det ju faktiskt hända saker och då ställs ju allt på kant och måste tas hand om just då.

    Smart idé med att stapla upp det ni gjort för jag kan känna lite som att jag aldrig får något gjort men om man tänker efter har det blivit massor gjort i alla fall. Det är bara det att det inte syns när man är lite här och där och harvar.

    Ha nu en kanonmysig vecka och när det gäller hushållsarbete etc. så finns det alltid en morgondag när man kan ta hand om resten. Inte värt att stressa upp sig för. ;-)

    Stooooor kram

    SvaraRadera
  3. Jennica - vi har haft en barnledig helg, då är man mer effektiv...... det är verkligen skillnad, vi prioriterar dessutom väldigt olika när vi har barn och när vi inte har barn hemma. Med barn hemma ska ju hela "mat-fika-svara på frågor-hjälpa till-vara tillgänglig"-servicen också fixas!

    Maria - tack för ditt fina och uppmuntrande inlägg. Visst är det skönt att få bekräftat att man inte är "ensam". Det är väldigt skönt att sätta sig ner och skriva upp vad man faktiskt gjort, annars kan det lätt bli en känsla av, "jaha, vad har vi gjort denna dagen då??? inget???" en himla massa oftast. Inte att förglömma all tid som man lägger på att vara tillgänglig för barnen, inte för att det är ett jobb utan oftast nöje, men det tar tiden från annat!!! Det viktiga i slutet av dagen är att känna sig nöjd med proriteringarna man gjort under dagen tycker jag!

    Ha en bra start på veckan!

    Kram på er båda!

    SvaraRadera