fredag 4 november 2011

En tur i skogen.....

....för att leta mossa, kottar, ekollon, svampar och annat som vi gärna vill ha för vårt julpysslande framöver blev en härlig tur med goda vänner.


Det fanns gott om mossa på både stock och sten..... så vackert det är med allt det gröna i högarna med bruna, gula och röda löv! Härliga färger.


Nöjda mossletare, ser ut som om bilden är tagen direkt ur en Astrid Lindgren bok, kan riktigt se hur trollen, älvor, snusmumrikar och andra figurer har lekt i denna skogen, klättrat på stenarna, krypt ner i hålorna..... våra små troll älskade vår skogsutflykt!


Över stock och sten för att hitta den bästa mossan, det blev snabbt tunga påsar att bära på....



Till slut fick vi säga stopp, vi orkade inte bära mer mossa..... de fick börja leta efter små saker i skogen, ekollon, kottar och fina löv istället!




Vad är en tur i skogen utan picknick???? Inget alls!!!..... Allt smakar så himla mycket bättre när man är ute, jag är tokig i picknick, tycker det är så mysigt att fixa, packa,ge sig iväg och sen bulla upp en massa gott på någon mysig plats. Som här, mitt i den vackra höstskogen, kaffe, nybakade vanlijbullar och saft smakade underbart gott!


Tack tjejer, som var med bakade bullarna! mums så gott det var.....

Så härligt att ha en hel dag tillsammans med vänner och inte ha något planerat, att bara göra vad man känner för. Som denna dag, en tur i skogen när det var fint väder, en tur ner till hamnen för att håva och meta efter det och sen vara alla hungriga som vargar, maten smakade gudomligt!!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar