söndag 23 oktober 2011

Snabbversionen av vår....

...tillbyggnad av huset!!!!

Jag tycker det är så kul att titta på foton, se hur både man själv, barnen, mannen och familjen ser ut idag, hur vi såg ut för ett antal år sedan. Lika kul är det att se hur hus och hem förändras under "resans" gång.

Det är så roligt att blogga om vad som händer och sker, hur livet utvecklas och förändras. För mig är det ett sätt att uppleva livet och minnas känslor och tankar mer än en gång, härligt! Oavsett om det är sköna, härliga, mysiga tankar och upplevelser eller jobbiga saker så är det ett sätt för mig att känna mer i mitt liv. Jag är så glad att jag hittat denna formen att uttrycka mig på! Detta är terapi i vardagen för mig, och alla behöver vi gå i terapi lite då och då, det är i varje fall min åsikt!

Nu tillbaka till huset och vår tillbyggnad.....


Såhär såg vårt hus ut för lite mindre än ett år sedan! Vi beslutade oss för att göra tillbyggnaden strax efter sommaren och planen var att riva och göra plattan till tillbyggnaden innan årets slut för att sen fortsätta bygga under våren 2011....


Inte hade vi räknat med att vintern skulle komma tidigt i skåne och att den skulle bli så kall, lång och ihärdig. Så det blev till att riva i -12 grader och snålblåst. Vi hann gräva och lägga sten, värmeslingor och allt förarbete för gjutningen men sen var det stopp..... det måste vara plusgrader för att man ska kunna gjuta. Så istället för att gjuta i november 2010 blev det gjutning april 2011..... Lite försenat!

Men det tog vi igen, så i juli stod det mesta av huset klart!!!


....såhär blev det. En fantastisk tillbyggnad på 30 kvadratmeter med 4,60 m i takhöjd och en massa ljusinsläpp!


På kvällen lyser lamporna på fasaden upp vårt hus!

Så glad och nöjd med att vi ritade och ritade om ritningarna, skulle från början gjort en mycket lägre tillbyggnad. Vilken tur att det blev minusgrader och att bygget stannade av så vi hann tänka igenom allt både en och två gånger till.....annars hade vi kanske inte blivit så här nöjda!

Allt som händer har en mening!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar