lördag 22 oktober 2011

En stor dag.....

....idag. J´s första drilltävling. Som hon har väntat, längtat och tränat för denna dag. Lite nervös var hon allt i igår. Pappan berättade att hon hade svårt att somna, hade kommit in till dem på natten för att sova hos dem, inte ofta det händer nu förtiden.

Men stolt och förväntansfull var hon verkligen idag. Har pratat om tävling och att man vinner medaljer i flera veckor. Vi har försökt att berätta om att det där med medaljer det kan man inte vara säker på att vinna. Det viktigaste är att göra sitt bästa och att tävla med sig själv, att bli bättre för varje gång man uppträder och tävlar. Men vet inte riktigt hur mycket av det som gått in, det var nog fortfarande medaljer som var det enda som "räknades" innan tävlingen.

Det är en speciell känsla, den där tävlingskänslan som alltid innfinner sig sådana här dagar (jag tävlade mycket i gymnastik när jag var "ung", som om jag är gammal nu??....) det vibrerar i luften av spänning, förväntan och nervositet. Allt ska vara "perfekt", kläder, hår, stavar och sen ska ju allt sitta där när man väl uppträder!!! Klockan 9 var det dommarcheck, allt ska bedömas då, det blir avdrag för hår som spretar, skor som är slitna osv..... Sen är det låååång väntan tills det var tjejernas tur!

Det var Staffanstorps Showdrill, vår hemmaklubb, som anordnade tävlingen. Så vi föräldrar var funktionärer.




Pappa och M var ansvariga för shopen....


Jag var ansvarig för entrèn....jag hade mycket god hjälp av tjejerna som ville ta betalt, dela ut lotter samt stämpla på de som betalade. Hur spännande som helst!

Så var det då äntligen tjejernas tur att börja göra sig klara för att tävla.



Alla lyssnar med stor koncentration på vad tränaren säger att de ska göra på uppvärmningen.


Nu tränar vi extra på var vi ska stå, hur våra positioner ser ut i förhållande till varandra och vilka förflyttningar vi ska göra....



Alla tjejerna sitter i spänd väntan och tittar på de andra teamen när de tävlar och väntar på att det ska bli deras tur.


Pepping tillsammans innan de ska ut på golvet och träna, "en för alla, alla för en"


Stor koncentration, alla har intagit sin startposition och nu börjar snart musiken!


Alla Staffanstorps tävlande står och väntar på prisutdelningen. Det blev "bara" en medalj idag, guld till Wilma i solo. Våra tjejer blev 4:a. De var så duktiga, vi kunde inte varit stoltare som föräldrar. Laget vann mot sig själva, de fick högre poäng än vad de någonsin fått när de tävlat, men idag räckte det inte till medalj. Lite besvikelse, men det gick snabbt över. Alla hade haft så roligt när det tävlade!


Nöjd 4-platsare med sin nalle och en vacker blomma. Härlig första tävling, detta gav mersmak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar