söndag 16 oktober 2011

Att baka kanelbullar.....

....en lördagsmorgon tillsammans med två goa tjejer, vilken lyx och så mycket skratt, bus, mjöl, socker och smör överallt......

Jag är ingen van bagare, tycker sällan att det är så roligt att baka, är mer för att laga mat. Men vi skulle ha födelsedagskalas för familjen igår så jag tänkte att för familjen och kärlekens skull skulle jag dra igång ett bak. Tjejerna tycker dessutom väldigt mycket om att baka. Så fram med assistenten, den där "gamla" som har varit med länge och som egentligen är för liten....... den stackaren har stått länge i skåpet utan att få vara med. Men nu fick den jobba....det var så att motorn luktade bränt innan vi var klara!!!


Stor koncentration och mycket mätande blev det! Lite spill vid sidan om också..... men vilka goa bullar, degen var också god enligt tjejerna!



Mums så goda de var. Riktigt kul var det att baka också, så det kan absolut bli fler gånger som det bakas i vårt hus framöver. känner redan inspiration att baka mer. Alla bullarna är på landet, så det får bakas till Staffanstorp också! Bullarna blev godkända av alla i familjen, även av storbakare som mormor och farmor, eller så var de bara snälla....... de tog nästan slut i varje fall!

På vägen ner på landet hämtade jag och tjejerna upp tårtorna till kalaset också. Vår stora tjej fyllde 10 år och det skulle vi fira. Men även vår lilla som fyllde 7 i början av året fick en tårta och firande, det var sjukdomar när vi skulle fira henne i början av året så vi fick ställa in det kalaset! Så det blev en tårta med Våg och en med Stenbock!



Det blev inga hemmabakade tårtor idag, man får ta det lungt med att göra nya saker.....att baka tårta hade varit för mycket idag!!! Det får bli nästa gång....

Oj, så mycket socker det blev denna dag! Men så är det ibland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar